Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Waga:
200 gWysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
HiPP Kaszka 5 Zbóż Bio - kaszka bezmleczna dla dzieci po 5. miesiącu
„Harmonia z naturą" to zasada, którą od lat kieruje się rodzinna firma HiPP. Już w latach 50-tych XX wieku rozpoczęliśmy uprawy zbóż i owoców na naturalnej glebie, tak aby z pozyskanych w ten sposób surowców po raz pierwszy wytworzyć ekologiczną kaszkę. Rodzinne gospodarstwo HiPP zostało przestawione na produkcję BIO - z pełnym przekonaniem stopniowo, krok po kroku, rozwijaliśmy ideę rolnictwa ekologicznego. Swój szczególny udział miał w tym Claus Hipp, który - jako pionier rolnictwa ekologicznego - osobiście przekonał i pozyskał do współpracy kolejnych rolników.
Składniki: pełnoziarniste mąki zbożowe* 80% (owies*, pszenica*, jęczmień*, pszenica orkisz*, żyto*), grysik pszenny*, witamina B1
Tekst dotyczący alergenów: zawiera gluten
Wartości odżywcze:
w 100 g proszku (% zalecanego dziennego spożycia*) | w przygotowanej porcji (% zalecanego dziennego spożycia*) | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1609 kJ / 381 kcal | 743 kJ / 177 kcal |
tłuszcz, w tym: | 3,9 g | 5,5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 1,7 g |
węglowodany, w tym: | 69,7 g | 25,9 g |
- cukry** | 1,8 g | 10,8 g |
błonnik | 9,2 g | 2,6 g |
białko | 12,1 g | 4,7 g |
sól*** | 0,05 | 0,08 g |
sód**** | 0,02 g | 0,03 g |
tiamina (witamina B1) | 1,5 mg (300%) | 0,41 mg (82%) |
*zgodnie z RWS | ||
**zawiera naturalnie występujące cukry | ||
***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
Wartości odżywcze w porcji mogą się różnić w zależności od sposobu przygotowania. | ||
Standardowy sposób przygotowania na porcję: 22 g kaszki HiPP + 18,8 g mleka HiPP 2 Combiotik + 200 ml wody |
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania kaszki:
Z mlekiem modyfikowanym:
22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody
1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***.
2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj.
3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Z mlekiem hipoalergicznym (HA)
Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej).
Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami
Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) oraz łyżeczkę Oleju rzepakowego HiPP BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
***Aby uzyskać odpowiednia konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody.
Ważne informacje:
- Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki.
- Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem.
- Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
- Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
- W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Przechowywanie:
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu.
Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
Producent:
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
Pokaż więcej