Dystrybutor
Bayer Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 158
02-326 Warszawa
Liczba sztuk:
12 szt.Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Dicoflor®Elektrolity to wygodne połączenie:
soli mineralnych i glukozy oraz
żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) stanowiących prawidłowy składnik mikroflory jelitowej
Produkt skutecznie nawadnia organizm w trakcie biegunki i wymiotów oraz uzupełnia naturalną mikroflorę jelitową.
Dicoflor®Elektrolity nie wymaga przechowywania w lodówce
Dawkowanie:
Proponowany sposób podawania preparatu Dicoflor®Elektrolity w biegunce, w przypadku umiarkowanego odwodnienia nie wymagającego hospitalizacji i nawadniania drogą dożylną:
Masa ciała | FAZA REHYDRATACJI Ilość porcji Dicoflor® Elektrolity, którą należy podać w ciągu 4 pierwszych godzin postępowania. Należy przestrzegać zaleceń lekarza |
FAZA PODTRZYMUJĄCA |
6 kg | 2-3 porcje | Dicoflor®Elektrolity w ilości koniecznej do zaspokojenia podstawowego zapotrzebowania na płyny i uzupełnienia bieżących strat wody. |
7-10 kg | 2-6 porcje | |
11-15 kg | 3-9 porcje | |
16-20 kg | 5-11 porcji | |
21-25 kg | 6-14 porcji | |
>25 kg | 7 porcji |
*Opakowanie zawiera 6 porcji produktu (saszetka A i B), każdą porcję należy rozpuścić w 200 ml wody. Zalecana liczba porcji uwzględnia uzupełnienie oszacowanego niedoboru płynów w fazie rehydratacji (4 pierwsze godziny postępowania - 50-100 ml doustnego płynu nawadniającego/kg m.c.) oraz uzupełnienie utraty płynów przy założeniu występowania 2 dodatkowych płynnych stolców w trakcie fazy rehydratacji (5-10 ml doustnego płynu nawadniającego/kg m.c. po każdym płynnym stolcu lub wymiotach).
Ważne Informacje: Produkt nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt należy przyjmować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Przeciwwskazania:
Dystrybutor
Bayer Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 158
02-326 Warszawa
Saszetka A: maltodekstryna, liofilizowane żywe kultury bakterii* (Lactobacillus rhamnosus GG).
Saszetka B: glukoza, cytrynian sodu, chlorek potasu, chlorek sodu, aromat bananowy.
*w procesie produkcji bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, stosowana jest pochodna kazeiny, która nie jest wykrywalna z zastosowaniem metod analitycznych w produkcie końcowym.
Wartość odżywcza | 100 g | 1 porcja (6, 8 g) |
Wartość energetyczna | 1468, 4 kJ/ 345 kcal | 99, 9 kJ, 23, 5 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
00, 3 g 0, 01 g |
0, 002 g 0, 001 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
78, 89 g 49, 78 g |
5, 433 g 3, 385 g |
Białko | 0, 02 g | 0, 002 g |
Sól | 10, 13 g | 0, 69 g |
Lactobacillus rhamnosus GG |
1, 08 x 1011 żywych kultur bakterii |
5 x 109 żywych kultur bakterii |
1 porcja (saszetka A + B) zawiera 5 miliardów żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), elektrolity i glukozę.
gram/litr | mmol/litr | |
Glukoza | 14, 975 | 83 |
Sód | 1, 378 | 60 |
Chlorki | 1, 32 | 37 |
Potas | 0, 787 | 20 |
Cytryniany | 2, 701 | 14 |
Osmolarność | 232, 657 mOsm/litr |
Podmiot odpowiedzialny: Bayer Sp. z o.o., al. Jerozolimskie 158, 02-326 Warszawa
EAN: 5908229302248