Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Waga:
1000 gWysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Przyjście na świat Twojego dziecka to wyjątkowy moment. Bycie rodzicem to wspaniała, choć bez wątpienia też wymagająca rola. Mleko matki to główna inspiracja, dlatego celem producenta jest nieustanne zgłębienie jego tajemnic. Zespół naukowców od ponad 40 lat prowadzi badania nad składem mleka matki, żeby zrozumieć jak najlepiej wspierać prawidłowy rozwój dziecka.
Zespół naukowców, w tym ekspertów od immunologii, opracował Bebilon 2 - kompletną kompozycję⁵ ze składnikami naturalnie występującymi w mleku matki, aby wspierać układ odpornościowy i prawidłowy rozwój² Twojego dziecka, gdy nie karmisz piersią lub zdecydowałaś się na wprowadzenie karmienia mieszanego.
Składniki naturalnie występujące w mleku matki:
Zalecenia dla alergików
²Zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminy A, C i D dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz jod i żelazo dla prawidłowego rozwoju poznawczego
⁵Kompletna kompozycja Bebilon 2 zgodna z przepisami prawa, zawiera witaminy A, C, D, cynk, jod, żelazo, wapń, magnez, DHA i ALA.
Wartość odżywcza 100 ml goowego do spożycia mleka | |
---|---|
Wartość energetyczna | 285 kJ |
Wartość energetyczna | 68 kcal |
Tłuszcz w tym: | 3,2 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,5 g |
kwas linolowy (LA) | 435 mg |
kwas α-linolenowy (ALA) | 52,3 mg |
kwas arachidonowy (AA) | 8,8 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 17,0 mg |
kwas eikozapentaenowy (EPA) | 3,6 mg |
Węglowodany w tym: | 8,2 g |
cukry | 8,1 g |
laktoza | 7,8 g |
Błonnik w tym oligosacharydy: | 0,6 g |
GOS (galaktooligosacharydy) | 0,48 g |
FOS (fruktooligosacharydy) | 0,08 g |
3'GL (3'-galaktozylolaktoza) | 0,015 g |
Białko | 1,4 g |
Witaminy | |
Witamina A | 59 µg |
Witamina D | 1,70 µg |
Witamina E | 1,5 mg |
Witamina K | 5,8 µg |
Witamina C | 9,3 mg |
Tiamina | 0,10 mg |
Ryboflawina | 0,14 mg |
Niacyna | 0,46 mg |
Witamina B6 | 0,056 mg |
Kwas foliowy | 8,2 µg |
Witamina B12 | 0,18 µg |
Biotyna | 1,8 µg |
Kwas pantotenowy | 0,5 mg |
Składniki mineralne | |
Sód | 23,6 mg |
Potas | 84 mg |
Chlorek | 54 mg |
Wapń | 73 mg |
Fosfor | 50 mg |
Magnez | 6,8 mg |
Żelazo | 1,0 mg |
Cynk | 0,50 mg |
Miedź | 0,054 mg |
Mangan | 0,005 mg |
Fluorek | ≤0,006 mg |
Selen | 3,1 µg |
Jod | 13 µg |
Inne | |
Cholina | 17 mg |
Inozytol | 6,6 mg |
Pozostałe oligosacharydy GOS | 0,2 g |
Wartość odżywcza 100 ml goowego do spożycia mleka | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 285 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 68 | ||
Tłuszcz (g) | 3.2 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1 | ||
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 1.6 | ||
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0.5 | ||
Węglowodany (g) | 8.2 | ||
w tym cukry (g) | 8.1 | ||
Błonnik (g) | 0.6 | ||
Białko (g) | 1.4 | ||
Witamina A (µg) | 59 | ||
Witamina B6 (mg) | 0.056 | ||
Witamina B12 (µg) | 0.18 | ||
Witamina C (mg) | 9.3 | ||
Witamina D (µg) | 1.7 | ||
Witamina E (mg) | 1.5 | ||
Witamina K (µg) | 5.8 | ||
Tiamina (B1) (mg) | 0.1 | ||
Ryboflawina (B2) (mg) | 0.14 | ||
Niacyna (B3) (mg) | 0.46 | ||
Cholina (B4) (mg) | 17 | ||
Kwas foliowy (µg) | 8.2 | ||
Kwas pantotenowy (mg) | 0.5 | ||
Biotyna (µg) | 1.8 | ||
Wapń (mg) | 73 | ||
Chlorek (mg) | 54 | ||
Miedź (mg) | 0.054 | ||
Jod (µg) | 13 | ||
Żelazo (mg) | 1 | ||
Magnez (mg) | 6.8 | ||
Mangan (mg) | 0.005 | ||
Fosfor (mg) | 50 | ||
Potas (mg) | 84 | ||
Selen (µg) | 3.1 | ||
Cynk (mg) | 0.5 | ||
w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) | 0.017 | ||
w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) | 0.0036 | ||
Sód (g) | 0.0236 |
1. Umyj ręce. Butelkę i smoczek wygotuj w wodzie przez 10 min.
2. Świeżą wodę pitną gotuj przez 5 min, po czym pozostaw do schłodzenia (do ok. 40 °C). Do wygotowanej butelki wlej odpowiednią ilość wody (wg tabeli żywienia).
3. Używając wyłącznie załączonej, umytej i wysuszonej miarki, odmierz dokładną liczbę płaskich, nieubitych porcji proszku i dodaj je do przygotowanej butelki. Przestrzegaj wartości podanych w tabeli żywienia.
4. Zamknij butelkę i energicznie potrząsaj pionowo przez 10 s do całkowitego rozpuszczenia proszku.
5. Załóż na butelkę wygotowany smoczek. Sprawdź temperaturę mleka wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Butelkę i smoczek umyj od razu po użyciu.
Dla zachowania najwyższej jakości i właściwości produktu przed użyciem i po otwarciu przechowuj produkt w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w suchym miejscu, w temp. poniżej 25 °C. Nie przechowuj produktu w lodówce. Zawartość opakowania należy zużyć do 4 tygodni po pierwszym otwarciu. Nie zaleca się przesypywania produktu do innych pojemników. Oryginalne opakowanie powinno być wyrzucone dopiero po wykorzystaniu zawartości, ze względu na umieszczone na nim ważne informacje.
Nutricia Polska Sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa